No men No cry عضو فعال
الدولة/ البلد : مصر عدد المساهمات : 55 الجنس :
| موضوع: الجمبري على الطريقة الإسكندرنيه الأحد يناير 23, 2011 11:37 pm | |
| المكونات |
- 3 فص ثوم مفروم مفروم
- ¼ كوب كسبرة خضراء مفرومة
- قشرة 1 برتقالة
- 1 ملعقة كبيرة جنزبيل
- 1 ملعقة كبيرة سكر بني
- 9 حبات جمبري كبير (روبيان) منظف
- ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
مكونات صلطة الكرمب:
- 1 كرنب أحمر صغير (منظف ومشرح)
- 2 حبة جزر مبشور
- 1 حبة بصل صغيرة مقطعة شرائح
- 1 صفار بيض
- 5 ملعقة كبيرة زيت زيتون
- 1 ملعقة صغيرة مستردة
- 1 ملعقة صغيرة خل أبيض
- 1 ملعقة كبيرة عسل
| | طريقة التحضير |
- في وعاء عميق يخلط كل من الثوم، الكسبرة، قشر البرتقال، الجنزبيل والسكر البني والملح والفلفل الأسود ويقلب جيداً ثم يضاف الجمبري إلى التتبيلة ويترك جانباً
- في وعاء عميق أخر يخلط كل من الكرنب، الجزر والبصل
- لعمل صوص سلطة الكرنب في خلاط كهربائي يخلط كل من صفار البيض، الخل، العسل ويخلط جيداً مع إضافة زيت الزيتون ببطء أثناء الخلط حتى يغلظ قوامه ويصبح كل مايونيز
- يضاف صوص سلطة الكرنب لوعاء خليط الكرنب ويخلط جيداً ثم يوضع في الثلاجة
- في طاسة يسخن القليل من الزيت ويحمر الجمبري على الجانبين لمدة 3 دقائق على الأكثر
- يقدم مع سلطة الكرنب (سلطة الكولسلو
|
| |
|
سلسبيل عضو فعال
الدولة/ البلد : مصر عدد المساهمات : 55 الجنس :
| موضوع: رد: الجمبري على الطريقة الإسكندرنيه الثلاثاء يناير 25, 2011 10:15 pm | |
| تسلم ايدك لولو شكرا عزيزتى على الوصفة | |
|
nonamoon
الدولة/ البلد : مصر عدد المساهمات : 9 الجنس :
| موضوع: رد: الجمبري على الطريقة الإسكندرنيه الأربعاء يناير 26, 2011 4:14 pm | |
| والله الجمبرى يتاكل باى طريقة دة جمبرى وانا عاشقة للجمبرى تسلم الايادى لولو nona | |
|
رسام الحياه المدير
الدولة/ البلد : مصر عدد المساهمات : 41 الجنس :
| موضوع: رد: الجمبري على الطريقة الإسكندرنيه الأربعاء يناير 26, 2011 11:25 pm | |
| الجمبرى جميل موضوعك جميل لولو.....انا بعشق الجمبرى | |
|